Monday, January 13, 2014

Taugeh Bantu Rawat Alergik?


Bissmilahhirrahmanirrahim.. Assalammualaikum w.b.t. ..
Sementara tunggu endshift sempat kot update blog hewhewhew.. this time I would like to share about AlFALFA..(reti sebot ta? alfalfa bukan alfaalfa hihi..)
OK ape cer pulak taugeh bantu rawat alergik ni.. alfalfa tu ape? .. alfalfa merupakan sejenis tumbuhan seperti dalam gambar kat bawah ni, Alfalfa Sprout..kalau nak lebih jelas jugak pi tesco carik taugeh alfalfa. Hehehe.. para ibu mesti tau alfalfa ni sebabnye alfalfa sprout ni bantu booster susu ibu....*senyum sampai ke telinga* alfalfa tu adalah salah satu ramuan dalam alfalfa complex shaklee yang saya jual.. tapi, sedikit istimewa ye.. kalau nak tahu sila teruskan membaca..
APA ITU ALFALFA?
Alfalfa alfabeta atau nama saintifiknya, Medicago sativa dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.. wow..wow..dalamnya.. disebabkan akar yang dalam itulah, tanaman ini terkenal tahan kekeringan.
Dipercaya pula, sistem akar yang DALAM membuat alfalfa dapat menyerap mineral yang jarang ditemui di permukaan tanah. Hal ini membuat tanaman ini istimewa sehingga dinamai alfalfa oleh orang ARAB yang bermaksud 'ayah' dari tanaman.
wah sangat bagus ya Alfalfa ni kawan2.. buktinya, Alfalfa telah digunakan sebagai ubat herbal sejak berabad-abad dalam perubatan tradisional orang Cina.. hmmm no wonder la zaman moden sekarang ni makin banyak ubat/supplemen made from alfalfa.
antara supplemen-supplemen yang diperbuat daripada tumbuhan Alfalfa:
TAPI, saya hanya mempercayai supplemen Alfalfa Shaklee. Kenapa? Lihat gambar bawah ni..
sebab supplemen Alfalfa Shaklee berbeza dan terbaik
alfalfa complex shaklee saiz kecil, 330biji
yang ni saiz besar. 700 biji ok.. banyak tak..jimata tak..? yes...
alfalfa complex Shaklee dalam bentuk tablet ni senang, mudah untuk dimakan
NUTRISI DALAM ALFALFA
Tanaman ini kaya dengan mineral, seperti kalsium, magnesium, fosfor, kalium, dan besi. Alfalfa juga mengandung vitamin B, C, E, dan K. Selain itu, alfalfa mengandungi fluorida, protein, mineral, serat, asam lemak esensial, dan antioksidan. oh sooo gooood alfalfa.. syukur padaNYA kerana mewujudkan tumbuhan ini di bumi..
KHASIAT ALFALFA COMPLEX SHAKLEE KAMI
banyak sungguh khasiatnya kan..beli jangan tak beli..jangan tunggu sakit baru nak cari.. 'mencegah lebih baik daripada mengubati' .. so kita cegah dengan alfalfa shaklee In Sha Allah
TESTIMONI
sekian sahaja untuk kali ni.. nak balik dah tata..
sumber: amazine.com
order? klik 'ORDER DI SINI'
atau
whatsapp 011-25309919
Eda (SID 1086326)
cod Kota Kinabalu
free pos (13/01 - 17/01)
psssst! ada CONTEST untuk bloggers di kedaivitaminhalal.com ^_^

Tuesday, January 7, 2014

AYU RAUDHAH DAN VIVIX SHAKLEE!


Salam.. macam lain jer tajuk kali ni..macam lain jer macam lain jer haa diamlah Syasya. Hehehe..
Mula-mula mari kita lihat punca-punca penuaan kulit yang berkedut-kedut tu.. kenapa? kenapa? umur masih muda tapi dah ada kedut tang mata dan pipi tu.. kenapa agaknya ye?
Ooooh itu sebabnya..sekarang dah tau kan.. jadi macam mana lah nak tangani masalah ni?? Jangan risau Shaklee ade hehehehe...
Vivix Shaklee ialah produk ANTI-PENUAAN tetapi juga mempunyai baaanyak kelebihan lain seperti dalam gambar berikut.
Ooooh..ooh lagi ye..panjang ooo kau ^_^v
Jadi apa kaitan Vivix ni dengan Ayu Raudhah yang jelita tu?? haaa takkan tak dapat tangkap lagi kot.. lambat pick-up betol lah.. hehe peace no war!
Selain Miz Nina dan beberapa selebriti tanahair yang lain, Ayu Raudhah merupakan pengguna setia Vivix Shaklee. Ehem bongkar rahsia..patutla muka tu takda cacat cela langsung kan..
nak cantik macam Ayu Raudhah? gunalah Vivix Shaklee pasti memuaskan dan berbaloi. Sekian untuk malam ini.
jeng..jeng...
sirap Shaklee=Vivix Shaklee
Miz Nina bukan sahaja guna Vivix
Vivix Shaklee dalam akhbar

Buy 6 Free 1


Promo buy6 free 1 bulan kali ni ialah Alfalfa Complex small dan large okeh uols. So, uols bole nikmati harga murah untuk Set Kurus, Set Breastfeeding, Set Gout, Set Jerawat dan semuaaaa set yang ada ALFALFA...oh suka..suka..
20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
Waaah banyak kan manfaat Alfalfa Complex Shaklee ni..In Sha Allah dengan izin Allah..
Psst! ade rasa nak beli promo buy6 free 1 tak?? boleh aja..whatsapp 011-25309919..

Tidak Akan Bertukar Lagi

Bissmillah.. fuh fuh fuh banyak gila habuk kat blog saya ni..minta maap wahai belog ku sebenarnya sekarang pun saya belom bersedia menulis. Sangat busy ..Hmmmmmm. Okeh mari teruskan entri 'pertama' ni saya nak cerita pasal supplemen-supplemen yang saya pakai. Sharing is Caring.
1)Virgin Coconut Oil(VCO)
VCO ni produk Catalyst, saya makan sekali dengan Collagen powder Catalyst. Kesan tu ade tapi masa tu aku berhenti pakai sebab tak cukup bajet kot. hehe. VCO dia pulak ada dalam bentuk kapsul dan cecair tapi kandungan same-minyak kelapa.
VCO untuk detoks boleh pakai sebagai masker memang best la jugak sebelum tidur malam pakai masker then bangun pagi kulit muka rasa tegang dan halus lah lagi terasa halusnya selepas basuh muka. Huuuu heaven rasanya teruja masa hari pertama tu.
Tapi, tapi, kalo muka ada jerawat biarpun seketul jangan pakai masker ni sebab adik lelaki saya bertambah-tambah jerawat dia. Hahaha-jahat.
VCO tinggal kenangan
2)SNE
Next! Masa ni produk SNE tengah HOT sebab perubahan ketara kulit Adira artis tanah air kelahiran Ranau-Sabah. Sebenarnya,(hah ni info untuk non-Sabahan) sebenarnya orang Ranau memang kulit diorang cerah-cerah belaka sebab Ranau memang terkenal dengan suhunya yang sejuk.
Cuba tengok Adira bukan gelap pun kulit asal dia cuma kulit dia yang sekarang ni terlebih cerah. Betul? So, masa tu saya tanpa berfikir panjang bertukar produk dari Catalyst ke SNE.(bukan taksub sangat sebab nak kulit putih, tapi sebab muka teruk sangat yelahh pegi kelas naik bas tiap hari kena jemur) SO, saya pun beli lah satu set iaitu Beautskin Essence(BE), SNE Kapsul, Excel Tea.
Excel tea & SNE kapsul untuk detox yang BE tu untuk memutihkan. Tak boleh ambil BE sahaja nanti naik jerawat kena detoks dulu dengan Excel Tea atau SNE kapsul. Kesan? tak sempat saya merasa kesan uwaawaa mahal lor masa tu belajar lagi tak cukupo bajet. T_T . (padan muka, ade hati lagi nak beli dah tau no fulus kui3..)
3)Aurawhite
Aurawhite huhuhu sape tak kenal aurawhite duta Hanez Suraya. Berkesan memang berkesan cuma lambat lebih-lebih lagi manusia macam saya yang malas minum air putih ni >_<. Ye, air putih sehari kena minum 3liter bersamaan 3botol mineral besar.
Tujuan? untuk memudahkan penyerapan supplemen yang kita ambil. Kesan Aurawhite bagi saya so-so minta maaf ye aurawhite tapi mungkin ikut orang gak la mungkin badan saya tak sesuai ke toksin banyak sangat. Huhuhuhu.
4) 2BE Gorgeous Fiber & K-Colly
Kedua-dua benda alah ni memang terbaik buktinya, K-colly tu saya baru consume 3 hari dah nampak perubahan ketara. Tapi bukan putih terus just parut-parut hitam kat muka dah mula pudar, jerawat tak tumbuh. Mungkin sebab saya consume 2BEGorgeous Fiber sekali kot yang berfungsi sebagai DETOKS.
Hahaha dari mula pasal detoks, detoks, detoks.. Detoks memang penting kalo badan manyak toksin macamana nak putih nak sihat kan.
Ketiga-tiga ni blom habis lagi dan saya rasa diri membazir.
Ampun Ya Allah T_T
5)Last but not least, haaaa ini dia yang saya tengah pakai dan jual, Sustained Released Vitamin C Shaklee.. hoyeahh.
Sy dah consume vitamin ni selama 1 bulan 2 minggu dan 3 hari dan dengan izin Allah kulit saya ada cerah la juga.. hewhewhew.. Sangat berterima kasih dengan Kak Sue yang memperkenalkan supplemen ni dan sekarang merupakan upline saya.
Tak ingat macamna saya terjumpa facebook dia saya ternampak testimoni customer pertama dia then saya rasa macam best je Shaklee ni.. terus saya tengok gambar-gambar Kak Sue..hihihi macam stalker pula..nampak gambar anak dia fuuhh kulit macam anak korea..baca punya baca Wawa, anak kak Sue tu makan Chewable Vita C & Mealshake.
Mealshake ni menambah selera makan anak, mengandungi 24 vitamin utama dan mineral tambahan. Chew vit. c utk kesihatan kulit, tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan.
So, bermula saat itu saya dengan yakinnya nak pakai supplemen ni memandangkan boleh jana side income juga seperti yang Kak Sue terangkan(next entri I will story about this okai). Dulu saya tergila2kan kolagen tapi sekarang dah tau vitamin C ni sangat penting dalam pembentukan kolagen.. hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik. So, sekarang makan aja la vitamin C Shaklee sehari sebiji dah cukup.
si Wawa
1st day consume vita C
tak ingat ni minggu ke-berapa
Ilove Shaklee!
me latest! tak perlu foundation & bedak compact lagi! and absolutely no edit2 :)
Ouh panjangnya..sape lah yang sudi baca ni. So, sekarang saya yakin supplemen ini TIDAK AKAN BERTUKAR LAGI! Salam. v^_^v