Monday, January 13, 2014

Taugeh Bantu Rawat Alergik?


Bissmilahhirrahmanirrahim.. Assalammualaikum w.b.t. ..
Sementara tunggu endshift sempat kot update blog hewhewhew.. this time I would like to share about AlFALFA..(reti sebot ta? alfalfa bukan alfaalfa hihi..)
OK ape cer pulak taugeh bantu rawat alergik ni.. alfalfa tu ape? .. alfalfa merupakan sejenis tumbuhan seperti dalam gambar kat bawah ni, Alfalfa Sprout..kalau nak lebih jelas jugak pi tesco carik taugeh alfalfa. Hehehe.. para ibu mesti tau alfalfa ni sebabnye alfalfa sprout ni bantu booster susu ibu....*senyum sampai ke telinga* alfalfa tu adalah salah satu ramuan dalam alfalfa complex shaklee yang saya jual.. tapi, sedikit istimewa ye.. kalau nak tahu sila teruskan membaca..
APA ITU ALFALFA?
Alfalfa alfabeta atau nama saintifiknya, Medicago sativa dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.. wow..wow..dalamnya.. disebabkan akar yang dalam itulah, tanaman ini terkenal tahan kekeringan.
Dipercaya pula, sistem akar yang DALAM membuat alfalfa dapat menyerap mineral yang jarang ditemui di permukaan tanah. Hal ini membuat tanaman ini istimewa sehingga dinamai alfalfa oleh orang ARAB yang bermaksud 'ayah' dari tanaman.
wah sangat bagus ya Alfalfa ni kawan2.. buktinya, Alfalfa telah digunakan sebagai ubat herbal sejak berabad-abad dalam perubatan tradisional orang Cina.. hmmm no wonder la zaman moden sekarang ni makin banyak ubat/supplemen made from alfalfa.
antara supplemen-supplemen yang diperbuat daripada tumbuhan Alfalfa:
TAPI, saya hanya mempercayai supplemen Alfalfa Shaklee. Kenapa? Lihat gambar bawah ni..
sebab supplemen Alfalfa Shaklee berbeza dan terbaik
alfalfa complex shaklee saiz kecil, 330biji
yang ni saiz besar. 700 biji ok.. banyak tak..jimata tak..? yes...
alfalfa complex Shaklee dalam bentuk tablet ni senang, mudah untuk dimakan
NUTRISI DALAM ALFALFA
Tanaman ini kaya dengan mineral, seperti kalsium, magnesium, fosfor, kalium, dan besi. Alfalfa juga mengandung vitamin B, C, E, dan K. Selain itu, alfalfa mengandungi fluorida, protein, mineral, serat, asam lemak esensial, dan antioksidan. oh sooo gooood alfalfa.. syukur padaNYA kerana mewujudkan tumbuhan ini di bumi..
KHASIAT ALFALFA COMPLEX SHAKLEE KAMI
banyak sungguh khasiatnya kan..beli jangan tak beli..jangan tunggu sakit baru nak cari.. 'mencegah lebih baik daripada mengubati' .. so kita cegah dengan alfalfa shaklee In Sha Allah
TESTIMONI
sekian sahaja untuk kali ni.. nak balik dah tata..
sumber: amazine.com
order? klik 'ORDER DI SINI'
atau
whatsapp 011-25309919
Eda (SID 1086326)
cod Kota Kinabalu
free pos (13/01 - 17/01)
psssst! ada CONTEST untuk bloggers di kedaivitaminhalal.com ^_^